0321 - 386 220 || info@brink-fleer.nl

Studentenwoningen Dronten

Studentenwoningen Dronten
6 maart 2017 Carla Renkema

Studentenunits

In opdracht van Oost Flevoland Woondiensten worden er 17 studentenwoningen gebouwd op het terrein van de Aeres Hogeschool te Dronten. Elke woning biedt onderdak aan 5 studentenunits en 1 gemeenschappelijke keuken. Iedere unit heeft een eigen badkamer met toilet.

In het metselwerk van de gevel wordt een diagonaal opgenomen, welke wordt geaccentueerd door een andere kleur metselwerk, wat zorgt voor een knipoog naar de boerenschuren.

Verder is er grote zorg besteed aan de detaillering van het baksteen. Boven de ramen in het donkere metselwerk wordt een rollaag gemaakt. De hoeken en de entree’s worden voorzien van een lichtere steenkleur. Verder zitten er kleine verspringingen in het metselwerk, zodat de menselijke maat van dichtbij goed ervaren wordt.

Kant en klaar aangevoerd

OFW heeft voor een zeer snelle bouwtechniek gekozen. In samenwerking met iQ-wonen worden de units zo goed als compleet met vrachtwagens aangevoerd. In de fabriek worden de units al geheel ingericht, zodat er op de bouwplaats alleen nog maar een gevel omheen gezet hoeft te worden.